Pigge Hall

Pigge Hall, i grunden kock och matentusiast.. 

..men enligt mig, ett yrke med dåliga arbetstider. Jag valde därför en karriär inom marknadsföring och reklam. På ett av mina uppdrag befann jag mig i Japan för att få insikt och kunna marknadsföra japanska knivar i Sverige. Resorna blev fler och fler och jag kom i kontakt med skickliga smeder och fick äran att skola mig i slipnig på whetstone.

Skolningen resulterade i ett diplom i denna teknik. Att jag var den andra västerlänningen att få detta var enormrt hedersfullt och jag har de senaste åren arbetat 100% med japanska knivar.

Jay Patel, grundaren av Japanese Knife Company, mötte jag på en av mina resor i Japan. När jag sedan besökte en av hans butiker i London, visste jag att vi på ett eller annat sätt skulle bli affärspartners. Sedan 2015 har jag tillsammans med min bästa vän, Niklas Ekelund arbetat med att utbilda kockar och foodies i slipning på whetstone, vi har även sålt knivar sedan starten i vår industrilokal i Hammarby. I april 2016 öppnade vi dörrarna till JKC Sverige, en konceptbutik med utbildningsdel precis som sina systerbutiker i Frankrike och London. Vi lagerhåller ett av europas bredaste sortiment, vi renoverar och slipar knivar men framför allt erbjuder vi kunskap om ett av de mest fascinerande redskapen; kniven. Slipskolan håller kurs varje onsdag och event arrangeras efter önskemål från foodies och krögare.

Vill ni lära er en 1000-årig teknik, att slipa på whetstone, kontakta oss.

Diplom från Seki City

Diplom från Seki City

Pigge Hall