Mcusta Zanmai

Rainbow Damascus

Japanese Knife Company och Mcusta’s historia går långt tillbaka och vi verkligen älskar deras knivar. Snart lanseras en limited edition i vad dom kallar “Rainbow damascus” Det är en damaskuskniv där man använder bl.a. koppar för att få ett skimmer av regnbågen. Knivarna kommer att levereras i en knivhylla/schatull med individuella lådor, där knivarna ligger mjukt.

Vi fick smygtitta på deras första utgåva när vi besökte dom i februari 2018. Denna sida kommer att uppdateras med material specifikationer vart efter.

Endast 50 st schatull med fyra knivar i varje kommer att tillverkas.

Modeller i setet:
– Kiritsuke
– Santoku
– Gyoto
– Petty

Japanese Knife Company har tilldelats 1 set till varje butik; tre till London, två till Paris och ett till Stockholm.

Intresseanmälan eller beställning

Vi hoppas kunna påverka tilldelningen och få flera till Sverige. Är ni intresserade så får ni gärna kontakta oss.
Ca. Pris för ett set: 50.000 kr

Kolla in en annan serie från Mcusta
Hassegawa

Andra begränsade utgåvor

Limited Edition
Samlar utgåva i nr utförande.

japanska-knivar_anders-tegner_kockkniv   japanska-knivar_carl-ishizaki_kockkniv_img_5923-copy   japanska-knivar_kurt-ericsson_usubaimg_5942-copy

kockkniv_andreas-askling_atsix_chef_gyoto_img_5979-copy   japansk-kniv_mange-schmidt_limited-edition_japanese-knife-company_img_6065   limited edition

Vi har glädjen att presentera en mindre “Limited Edition” & unik upplaga av handtag i Azobe wood. Handtagen kan fås på vilken som helst av våra knivar, med tang, alternativt ersätta ett på din favoritkniv. Japanese Knife Company producerar dessa handtag i samarbete med en svensk handtagsmakare. Materialet kommer från en båt och dess däckläggning. Det kommer endast produceras 15 st handtag i detta utförande och varje handtag är helt handgjort.

Dessa handtag har tillverkats i gammal däckläggning, till en båt och finns endast i numrerad och begränsad upplag. Varje handtag har sitt unika nr. Träsorten är ofta kallad ”Red Ironwood”, Azobe wood eller Bongossi är andra namn på samma träsort. Det är ett extremt hårt träslag, mycket kompakt och svår arbetat till fördelen mycket tåligt. Träsorten skimrar i en röd nyans och porerna innehåller ljusa mineraler som ger liv i utseendet.

 

Handtagen är utsmyckade med silverdetaljer samt en ring i buffelhorn. Bakstycket är i silver, kniven levereras med nr certifikat  1 – 15.
Japanese Knife Company producerar dessa handtag i samarbete med en svensk handtagsmakare, Bo Herman Blumenthal.

 

Pris för handtag och montering, exklusive kniv: 2500:-

 

Teckna dig på väntelista:
jkc@japaneseknifecompany.brandsonlabbet.se
Ämnesraden: SHAFT
Namn och telefon behöver vi.

japanska-knivar_kockkniv_usuba_yanagib_img_5791   japanska-knivar_handtag_usuba_yanagib_img_5798